Min braindead-liste for produktive dager når jeg er tom for energi

Hvis du ikke vil være produktiv, trenger du ikke å bry deg om din braindead-liste!
Hvis du vil være produktiv når du ikke har energi, er det lurt å ha en braindead-liste.

Hva gjør du når du er tom for energi — men skulle gjerne vært produktiv? For å unngå å bruke tiden på Instagram, facebook osv. så kan det være lurt å ha en braindead-liste over ting du kan gjøre.

En slik liste inneholder ting som du har tenkt å få gjort, men som krever veldig lite av deg. I motsetning til oppgaven som nettopp tappet deg for energi fordi den var så vanskelig.

Noen eksempler fra min braindead-liste:

 

  • Lese blader/magasiner som ligger i lese-bunken
  • Bla gjennom alle nyhetsbrevene i mailen
  • Rydde arbeidspulten
  • Gjøre klesvask
  • Tømme oppvaskmaskinen på jobb/hjemme

Jeg prøver å ha en noenlunde statisk liste, slik at jeg lærer den utenat over tid. Men jeg supplerer også med enkle oppgaver jeg finner på dagens to-do-liste.

Det som kjennetegner aktivitetene på listen er at de krever veldig lite av deg, enten det er manuelt — å rydde — eller mentalt — å lese nyhetsbrev.

Dette lav-energi konseptet henger også sammen med hvorfor vi blir mer effektive når vi har mye å gjøre enn når vi har lite å gjøre. Når vi har mye å gjøre, inkluderer dette en lang rekke braindead-aktiviteter. Og vi kan bytte mellom disse og de mer krevende oppgavene avhengig av energinivå. Men når vi har få ting å gjøre, så begynner vi bare å surre og rote når vi har lite energi.

Har du en braindead-liste, så er du godt i gang med å planlegge dagen din basert på energi, og ikke på tid. De dagene hvor jeg er flink å planlegge ut fra energi, så jobber jeg bedre med de tunge oppgavene, og ikke minst så tar jeg meg gode pauser med god samvittighet. Og selvsagt får jeg gjort en del ting på min braindead-liste.

Nå skal det sies at disse super-energi-baserte dagene klarer jeg foreløpig bare et par ganger i måneden. Men jeg jobber med saken!

Denne ideen fikk jeg herfra: http://joshkaufman.net/braindead-list/

Legg igjen en kommentar