Hva business-deg kan lære av personlig utvikling-deg

Ikke la business-deg gå glipp av alt det gode fra personlig utvikling-deg!
Gjør som han her, sitt deg ned på jobb og lær litt av personlig-utvikling-deg.

Jeg syns det er rart at vi har noen normer for hvordan man er i business, noen for personlig utvikling, og noen for idrett. Jeg mener at det er mange gode prinsipper innenfor alle disse grenene som med stor fordel kan overføres til hverandre. Denne uken skal jeg skrive om hva business-deg kan kan lære. Hva personlig utvikling-deg kan lære kommer neste uke.

Kommunikasjon: I personlig utvikling er det viktig å jobbe med å forstå den andre først, før du blir forstått selv. Veldig ofte i møter, så ser jeg at folk hamrer løs på andre med sine egne argumenter, så venter de på motangrepet, før de fortsetter sitt eget angrep.

For meg virker det som at begge parter prøver å bli forstått av den andre, men ingen vil ta det første steget. Hvis vi er for fokusert på at vi er i business-modus, så glemmer vi at andre prinsipper kan være veldig kraftfulle for å få det som vi vil. Ta det første steget selv, og bruk litt krefter på å vise den andre at du forstår ham. Så ville i hvert fall jeg selv vært mer innstilt på å lytte til dine argumenter etterpå.

Avslapping: I personlig utvikling er det viktig å slappe av; å gjøre ting du syns er gøy istedenfor stressende. På jobb så er det overraskende hvor mye vi ignorerer dette. Utenom lunsj så jobber vi stort sett uten pauser. Og selv om alle jeg har snakket med er enige om at 50/60-timers uker ikke er produktivt over lang tid, så er det veldig mange som jobber slike uker.

Også i idrett anerkjenner vi at restitusjon er vel så viktig som selve treningen. Hvorfor er dette helt fjernt for oss på jobb? Ta en powernap, og jobb bedre etterpå. Etter en spurt på løpeturen må vi ha pause — og vi tar faktisk den pausen — på jobb spurter vi en hel dag uten pause.

Legg igjen en kommentar