Hva er den ENE tingen som gjør alt lettere eller unødvendig?

Og fokuser BARE på den ene tingen.
Selv hun her 6-åringen har skjønt det; fokuser på den ene tingen du mener er viktigst.

Dette er en teknikk for både å prioritere oppgavene dine og å eliminere dem, og ikke minst å øke fokuset ditt.

Spør deg selv hva den ene tingen er som vil gjøre andre ting lettere eller unødvendig. Ved å ha dette fokuset leter du ikke etter oppgaver for å bare få ting unna, men du spør deg selv hva du kan gjøre for å slippe disse oppgavene i fremtiden. Du fokuserer også på en enkelt ting, istedenfor å multitaske.

Alle er jo enige om at multitasking er dumt — dette er en teknikk for å redusere multitasking.

Når du har 5 prosjekter gående samtidig, så gjør du alle med en 1/5 fokus.

La oss si at du akkurat nå prøver å endre flere vaner. Du skal trene mer, drikke mindre kaffe og lese en bok. Istedenfor å slite deg ut med å jobbe litt med alle disse tingene, så kan du stille det spørsmålet «Hva er den ENE tingen som gjør alt lettere eller unødvendig?». Det er sjelden et svart-hvitt svar. Men kanskje du kommer frem til at hvis du trener mer, så blir det lettere å drikke mindre kaffe. Da driter du i både kaffe- og bok-målet. Og fokuserer kun på trene-målet.

Det er fremdeles vanskelig å nå målet, men du har i hvert fall mer energi og fokus.

Selv så har jeg i de siste ukene brukt dette til å legge en rekke prosjekter på vent. Den ENE tingen min er å lese ferdig en bok om lean. Så nå har jeg unnlatt å starte på en del online-kurs jeg har på vent, jeg starter ikke å lese andre bøker samtidig osv. Jeg gjør jo selvsagt andre rutine-ting — som å skrive blogg — men det er beroligende å vite at jeg bare har ett prosjekt gående.

Innlegget er inspirert av boken The ONE Thing: The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results.

Hva er din ENE ting nå for tiden?

Legg igjen en kommentar