Eisenhower-matrisen synliggjør din tidsbruk

Eisenhower-matrisen kategoriserer alt du gjør i fire ruter. Du kan bruke den enten som et verktøy for å prioritere to-dos, eller bare som et konsept som gir deg bedre forståelse av hvordan du bruker tiden din.

Eisenhower-matrisen sin gullgruve er rute 2.
Hvor i Eisenhower-matrisen bruker du tiden din? Hvilken rute må du bruke tid i for å oppnå gøye, store mål?

Se over de fire rutene i Eisenhower-matrisen, og gjør deg noen tanker om hvilke type aktiviteter som er i de forskjellige rutene.

Bruk to-do listen din for å fylle ut Eisenhower-matrisen
Du lærer mer hvis du bruker noen sekunder på å tenke på egne eksempler for.

Ok, så hvordan bruker du dette i praksis?

Det første du må gjøre er å tenke på hva som er viktig for deg. Dette er subjektivt. For hvis å lese nettaviser er viktig for deg, så hopper det opp i rute 2 med en gang. For meg er å se på serier viktig fordi jeg slapper av, derfor er det i rute 2. Men å se på tv på dagtid er rute 4 for meg.

Det andre du må gjøre er å bli bevisst på hva av det som er viktig som haster, og hva som ikke haster. Jeg tipper du har veldig mye som er viktig for deg, men som aldri haster! Vil du trene mer? Det haster aldri… Skulle du ha startet en blogg? Det haster aldri… Vil du lære deg mer om matlaging? Det haster aldri…

Tenk på disse prosjektene, og innse at de aldri blir gjort hvis du ikke bruker tid i rute 2. Rute 2 er gullgruven i Eisenhower-matrisen.

Grovt sett kan man si at de mest effektive menneskene, er de som bruker mest tid i rute 2, og minst i rute 4. Rute 1, 3 og 4 i Eisenhower-matrisen krymper jo mer tid du bruker i rute 2. Du gjør forebyggende arbeid som gjør at ting ikke hoper seg opp.

For et dyptgående morsomt blogginnlegg om Eisenhower-matrisen, les her: http://waitbutwhy.com/2015/03/procrastination-matrix.html

PS: Noen av dere har spurt meg om definisjonen på å prokrastinere, og det kan defineres som å ha en plan om å bruke tid i rute 2 (eller 1) i Eisenhower-matrisen, men istedenfor havne i rute 4.

Legg igjen en kommentar