Et tips for å finne din lidenskap

Hva er det med jobben din som gjør den spennende? Jobber du med din lidenskap?
Prøv og sett ord på hva du liker å gjøre. Da er du ett skritt nærmere å kjenne din lidenskap.

Tipset er veldig enkelt og banalt: Begynn og legg merke til hva du liker å gjøre.

Tenk på det. Vanligvis gjør vi bare ting, og vi liker noe av det og noe av det er kjedelig og vanskelig. Men kan du liste opp de tingene som du liker? Og ikke minst, de tingene som utgjør din lidenskap?

Jeg syns videregående skole er et godt eksempel. Du hadde mange fag, og disse fagene var veldig forskjellige. De fleste av oss syns noen av fagene var gøye, og andre håpløst kjedelige. Men tenkte du over hvorfor? Utfordringen ligger i å sette ord på nøyaktig hva det var ved disse fagene som gjorde dem spennende eller kjedelige.

Hvordan var/er studiene dine? Har du tenkt gjennom hva det var med studie-arbeidet du likte? Kanskje du likte å jobbe for deg selv, eller likte du best å være aktiv i gruppearbeid. Forhåpentligvis har du arbeid som tilsvarer det du likte best.

Så, for å gå tilbake til å finne din lidenskap. Tenk gjennom hva du har gjort de siste dagene/månedene og kjenn etter om det var gøy. Hvis du mener alvor så kan du prøve å ha som vane å tenke etter hver fredag hva som var gøy på jobb denne uken.

På sikt vil du bli mer og mer bevisst på hva du liker å gjøre og hva du ikke liker. Og det vil gjøre det mye lettere å velge arbeidsoppgaver som passer deg.

Jeg tror ikke de fleste gjør kjedelig arbeid fordi de ikke klarer å få tak i arbeid som bruker deres lidenskap. Jeg tror de fleste ikke er bevisst nok på hva som er deres lidenskap, og derfor ikke vet hva de skal søke etter.

De heldige jobber allerede med sin lidenskap. De fleste andre kan få mye mer lidenskap-arbeid bare ved å vite hva de skal spørre om av arbeidsoppgaver.

Det kan ta årevis å finne din lidenskap. Begynn med å legge merke til hva du liker å gjøre. (Selv om du er «gammel»!)

2 kommentarer om “Et tips for å finne din lidenskap”

  1. Trenger ikke lure, trav er min lidenskap. Kanskje du skulle komme med noen tips om hvordan unngå at lidenskapen ruinerer deg?

    Svar

Legg igjen en kommentar