Forskjellen på en jobb, en karriere og en lidenskap

Håper disse har funnet sin lidenskap.
De klapper for deg som tenker på å finne din lidenskap!

La oss definere «arbeid» som jobben din. Altså er arbeid det du gjør for å få lønn hver måned (eller studiet ditt). Ditt arbeid kan være tre ting: en jobb, en karriere eller en lidenskap.

En jobb er noe du gjør for penger. Har du en jobb gleder du deg til helgen og gruer deg til mandag.

En karriere gir deg glede ved jobben. Du går ikke og venter på helgen, men setter absolutt pris på den når den er der.

En lidenskap er den ultimate indre motivator. Du bryr deg ikke om det er helg eller hverdag, du bruker jo uansett tiden din på akkurat det du vil.

Mange har ingen lidenskap; de liker jobben og hobbyene sine, men de vil ikke si at de brenner for noen av dem. Og så er det mange som har en hobby som lidenskap, men arbeidet er enten en jobb eller karriere.

Siden vi bruker så mange timer i uken på jobb, vil jeg si det er et mål å få så mye lidenskap som mulig inn i arbeidet.

Dine lidenskap kan endre seg over tid. Noen har lidenskap som er altoppslukende. Som sjakkspiller Magnus Carlsen. Han har brukt hele livet sitt på å fokusere på sjakk, uten å bytte fokus underveis. Men for de fleste av oss, så vil våre lidenskaper endre seg.

Gaming var min lidenskap på ungdomskolen og videregående. Jeg mente oppriktig at jo mer tid jeg brukte på gaming, jo bedre var livet mitt. Jeg gledet meg til å bli pensjonist, for da kunne jeg game 16 timer i døgnet. På folkehøyskolen var min lidenskap friluftsliv og opplevelser. På NTNU var det å sitte å løse fysikk- og matte-oppgaver. Nå for tiden er det Lean, psykologi, effektivitet og ledelse som gjelder (av arbeids-lidenskaper).

Hvordan vil du klassifisere ditt arbeid: en jobb, karriere eller lidenskap? Hvilke lidenskaper har du i livet ditt?

Legg igjen en kommentar