Hvorfor du bør gjøre flere ting som er givende i seg selv

Gjør en ting som er givende i seg selv hver dag.
Gjør litt mer som henne, le litt mer. Jeg tror hun syns det er givende i seg selv.

Mange av oss bruker for lite tid på ting som er givende i seg selv. F.eks. å være kreativ, å konkurrere, å hjelpe andre. Altså aktiviteter som gir deg noe positivt der og da når du holder på med det.

Alternativet er ting som er givende etter at du har gjort dem. Slik som å vaske stuen din. Det er — for de fleste — ikke givende i seg selv, men resultatet etterpå er veldig givende.

Jeg tror et lykkelig liv er fylt med ting som å danse, male, spille fotball, spille biljard, lage mat, bade osv. Vi fokuserer ofte på at vi skal få ting gjort, vi skal få gjort alle ærendene, vi skal få pusset opp badet, vi skal vaske bilen. Men det er feil tolkning av å være effektiv.

Å være effektiv er på mange måter å maksimere tiden du bruker på ting som er givende i seg selv. Bruk tiden og energien din slik at du får unna alle tingene som du gjøre, slik at du kan kose deg med givende aktiviteter resten av dagen.

Jeg mener ikke at vi bare skal gjøre ting som er givende i seg selv; for det å jobbe hardt for en gevinst du oppnår senere er veldig givende. Og jeg tror det setter livet ditt i perspektiv å måtte ofre noe, for å oppnå noe større senere. Men de fleste har for lite av ting som er givende i seg selv. Jobben tar 40+ timer i uken, og for mange er ikke den givende nok.

For meg er kanskje å gjøre improteater en av de mest ultimate aktivitetene som er givende i seg selv. Det er ingen oppnå-gevinsten-etterpå aktivitet, det er bare utrolig givende i seg selv. Andre ting er bl.a. å være med venner, se på serier, eller å trene.

Hva gjør du ukentlig som er givende i seg selv?

Legg igjen en kommentar