Hvordan ta globale valg som minimerer fremtidige valg

Hvordan ta globale valg som minimerer fremtidige valg
Det er slitsomt å ta valg! Ta globale valg som gjør at du slipper å ta mange småvalg hele tiden.

Bestem deg for regler eller prinsipper som tar valg automatisk for deg, ta globale valg!

Å ta valg tapper oss for energi. Så du vil ta færrest mulig valg. Det er gjort studier som indikerer at jo flere valgmuligheter man får, desto mer sannsynlig er det å angre på valget sitt (buyers remorse).

Globale valg

Et globalt valg er et valg du tar som påvirker mange valg i fremtiden. Dette inkluderer alle prinsipper og regler du har.

Du har ikke lyst å måtte velge mellom skummet, ekstra lett, lett eller helmelk hver gang du er i butikken. Det er lettere å ta valget EN gang, «jeg drikker bare lettmelk».

Jo flere globale valg du har tatt, desto mer energi har du til andre ting. Ikke bruk energien din på utallige valg hver dag, bruk energien din på venner og annet som er viktig for deg.

På lang sikt sparer du energi på å tenke gjennom dine interesser, verdier og prinsipper. Selv om dette er litt slitsomt i starten.

Eksempler

Jeg har tatt et globalt valgt om å trene tre ganger i uken. Hvis det er søndag og jeg bare har trent to ganger denne uken, da trener jeg på søndag. Jeg slipper å bruke energi på å bestemme om jeg skal trene eller ikke.

Handlelisten er også fantastisk. Den gjør at du slipper et eneste valg når du er i butikken! Det er ikke helt et globalt valg, men den reduserer antall valg i butikken.

Jeg liker også handlelister når jeg shopper klær. Kanskje den består av «kjøp skjorte til festbruk». Da har jeg tatt et globalt valg før jeg går inn i butikken, som reduserer antall valg jeg må ta inne i butikken.

Jeg spiser også alltid kornblanding med melk til frokost. Det er utrolig digg å slippe å vurdere hva jeg skal spise hver eneste morgen.

Hvilke globale valg har du tatt?

2 kommentarer om “Hvordan ta globale valg som minimerer fremtidige valg”

  1. Hmm, også kalt «rutiner»? Svært mye av det vi gjør hver dag gjorde vi i går og kommer til å gjøre også i morgen. Eventuelt kan man sikkert kalle det et helt vanlig A4-liv ;)

    (Bare tre treningsøkter i uka?? :))

    Svar
    • Haha, ja, jeg holder visst ikke dine standarder på trenigsfrekvensen :P

      Jeg vil si rutiner er en del av det. Men det kan også være f.eks. «Jeg skal alltid/aldri gi til tiggere». Da slipper du å bestemme deg hver gang du ser en tigger. Selv om dette ikke er en rutine uansett hva du bestemmer deg for.

Legg igjen en kommentar