Hvordan jeg vil bli husket etter min død

Hvordan blir du selv husket?
En dag ender jeg opp slik.

Dette er skummelt å skrive.

Når jeg er død vil jeg bli husket som en glad person som levde livet han ønsket og som var der for vennene sine. Jeg håper jeg alltid prøvde å forstå andres synspunkter og at jeg ikke dømte folk. Uten at dette hindret meg i å være en ærlig og åpen person, som turde å fortelle både venner og fremmede hva jeg følte og mente. Selv om det gjorde meg ukomfortabel.

Jeg håper jeg aldri gav opp å bli et bedre menneske, samtidig som at jeg ikke stilte for høye krav til meg selv. Slik at jeg ikke fokuserte så mye på å bli bedre at jeg gikk glipp av å nyte livet. Så forhåpentligvis ble jeg aldri for ekstrem i noen enkeltområder: ikke for sunn, ikke for trent, ikke for overarbeidet, ikke for opptatt av detaljer.

Jeg håper at jeg fant ut hva mine styrker hva, så vel som mine svakheter. Og at jeg godtok dette, og ikke fortsatte og lete i evig tid. Derfor håper jeg også at jeg hadde en karriere som fokuserte på mine styrker. En karriere hvor jeg gjorde en forskjell i verden. Hvor jeg skapte verdi for deg og andre, basert på din egen definisjon av hva som er verdifullt for deg.

Jeg ønsker å bli husket som en som var trygg nok på seg selv til å være der for dem som trengte meg, uten å hverken le ting bort eller bare komme med overfladiske forslag til løsninger. Men at jeg lyttet til deg når du hadde noe du ville fortelle om og trengte å snakke om. Jeg håper jeg blir husket som en som gav uten å forvente noe tilbake.

Dette er skummelt å skrive fordi jeg er redd for hva du som leser skal syns om det. Fordi jeg er redd du skal syns jeg i dag er veldig langt fra mine ønsker. Men ved å dele dette håper jeg at jeg blir motivert til å strekke meg litt ekstra for å bli den jeg ønsker å bli husket som.

Hvordan vil du bli husket?

2 kommentarer om “Hvordan jeg vil bli husket etter min død”

  1. Tror jeg har ganske like tanker!

    Vil bli husket som den jeg er, snill, omtenksom, en som tok vare på de rundt seg og en som satt spor i livene til de rundt seg, små eller store :)

    Svar
    • Takk for kommentar!

      Ja, jeg tenker litt at de fleste vil mye det samme i store trekk. Man vil jo gjøre veldig mye forskjellig, men alle vil vel bli husket som snille og omtenksomme osv.

Legg igjen en kommentar