Hva er ditt senter?

Det holder ikke med ett senter, bu bør ha minst tre.
Hennes senter er visst matte. Hva er ditt?

Har du et senter i livet ditt? Har du ett enkelt område som påvirker veldig hvordan du har det? Det kan være uheldig å sentrere livet ditt rundt bare en ting. Hva om du lever for jobben, og så mister du den?

Skal du bli verdensmester i noe, så må du satse alt og fokusere bare på ett snevert område. Men hvis du ikke skal bli verdensmester syns jeg det er lurere å ha flere områder som er viktig for deg. Som Petter Northug sa en gang han gråt av glede etter å ha vunnet VM-medalje: «Langrenn er hele livet mitt». På godt og vondt…

Eksempler på senter folk har:

Penge-senter:

Du fokuserer veldig mye på hva du tjener, bekymrer deg hele tiden for ikke å ha nok penger, og tenker at du blir lykkeligere hvis du hadde mer penger.

Jobb-senter:

Du er arbeidsnarkoman og tenker mye på at den neste forfremmelsen — og den etter det igjen — skal gjøre deg lykkelig. Det er viktigere for deg å ha godt nettverk enn gode venner.

Kjæreste-senter:

Du føler deg bra bare hvis kjæresten din har det bra, du snakker alltid om «vi», og ikke to individer, og det er viktig for deg at dere gjør alt i fellesskap.

Eiendel-senter:

Du tenker at du blir lykkelig av dyre ting, og du tenker at folk som kjører forbi deg i dyre biler må ha gode liv.

Det finnes også andre senter, som f.eks. familiesenter, sosiale media-senter eller gaming-senter.

Ditt eget senter?

Felles for alle sentrene er at du legger alle eggene i en kurv og blir veldig sensitiv for variasjoner i senteret ditt. Jeg — og kanskje du også — vil heller ha et stabilt bra liv, enn et liv som er veldig avhengig av ett enkelt område.

Du tenker nok ikke at du selv er så veldig sentrert om en ting, men i perioder av livet tror jeg vi alle blir for sentrerte. F.eks. når jeg blir avhengig av et spill på mobilen en liten periode, eller i månedene før du blir forfremmet.

Har du selv noen gang følt deg bundet til ett senter?

Legg igjen en kommentar