Hvordan en daglig påminnelse kan endre livet ditt

For å bli mer takknemlig la jeg inn en daglig påminnelse.
For å bli mer takknemlig la jeg inn en daglig påminnelse.

Hvis du vil gjøre en quick fix om til en long fix, så trenger du en daglig påminnelse om hva du skal endre. De første dagene etter at du har satt deg et mål, husker du det gjerne selv, men etter en uke så er du tilbake i de gamle vanene dine. Hvis du virkelig vil endre deg, så lar du mobilen din gi deg en daglig påminnelse om vanen din. Ikke bruk krefter selv, når du kan outsource jobben.

Selv har jeg en påminnelse som sier «Hva er jeg takknemlig for?» som går av kl 18 hver dag. Hver dag kl 18 bruker jeg noen sekunder på å tenke på hva jeg er takknemlig for akkurat i dag. Jeg har lest at man bør fokusere på hva man er takknemlig for, og har minst tre ganger i løpet av de tre siste årene gått helhjertet inn for at jeg skal være takknemlig hver eneste dag. Hver eneste gang har jeg feilet.

Jeg har tenkt at jeg skal gjøre det når jeg våkner. Jeg har også prøvd å legge frem en papirblokk som jeg daglig skulle skrive tre ting som jeg er takknemlig for. Og jeg har prøvd å gjøre det når jeg skal pusse tennene. Ingenting funket. Men nå er jeg takknemlig hver bidige dag; det koster meg ingen energi å huske på det, og vanen ble inkorporert fra dag 1.

(Oppdatering: Etter noen uker ble det litt mye med hver dag, så nå har jeg endret den til ukentlig. Hver mandag kl 18 er jeg takknemlig.)

En daglig påminnelse kan også brukes til å lære deg ting. Vil du lære deg hovedstedene i Sør-Amerika? Legg inn en påminnelse «Hva er hovedstedene i Sør-Amerika?» som går av daglig. Har du eksamen om en uke og må huske de viktigste greske filosofene; legg inn «Hvem var de viktigste greske filosofene?».

Hvis du virkelig mener alvor, kan jeg anbefale deg å bruke påminnelse-teknikken på å bli kjent med deg selv. I 7 dager har du en påminnelse som sier «Hva er mine tre viktigste verdier i livet?», eller kanskje «Hva er (karriere)målet mitt?». Ikke la slike påminnelser ligge for lenge, da vil du miste motet og bare ignorere dem istedenfor.

Hvilken påminnelse vil du legge inn?

2 kommentarer om “Hvordan en daglig påminnelse kan endre livet ditt”

  1. Det burde vært rom for en app her! Lær spansk: hver dag får du en setning på spansk, med oversettelse. Pugger du en setning hver dag, kan du mye om ett år. Eller land med hovedstad. Noen kunne legge inn alle land med hovedsteder, så fikk du opp en hver dag. Glimrende for oss quizzere!

    Svar

Legg igjen en kommentar