Hvorfor jeg mediterer 30 min hver morgen

Hvorfor jeg mediterer 30 min hver dag
Ingenting skaper søndagsfølelse som å meditere. Foto fra 123rf.com.
For meg handler effektivitet om å få mest mulig ut av livet uten å stresse. Å være effektiv krever at du er uthvilt. For å sitere en random meditasjonsfyr: «I dag har jeg så mye å gjøre at jeg må meditere to timer istedenfor en».

Jeg mediterer også fordi det gjør meg kreativ. Du er kanskje en av dem som får de beste ideene dine når du er på løpetur, eller i dusjen, eller på bussen. Jeg tror ikke det er tilfeldig at det er i slike situasjoner vi får våre beste ideer. Min hypotese er at når hjernen får gjøre som den vil, dvs at du ikke konsentrerer deg om noe, så er den på sitt mest kreative.

For å huske ideene jeg får mens jeg mediterer så har jeg alltid en ølbrikke liggende foran meg, som jeg kaster (i blinde) til et sted i rommet hvis jeg får en idé. F.eks. kaster jeg den bort til døren hvis det er en idé jeg skal gjøre utendørs. Ideen om å starte denne bloggen dukket opp en sommerdag jeg satt og mediterte.

Vet du hva du selv ville tenkt på hvis du gav hjernen din fritt spillerom i 30 min? De første 2-5 minuttene kjenner alle til. Disse får du når du faser litt ut, f.eks. når du venter på bussen. Men så begynner du nok og aktivt konsentrere deg. Hva ville du tenkt på etter de første 5 min? Når hjernen din skriker etter at du skal konsentrere deg om noe; når den skriker etter ytre stimuli?

Jeg kan si at det mest sannsynlig ikke blir noe crazy i Salvador Dali-stil, det blir nok heller tanker du kjenner igjen fra før. Hjernen tar tak i det den trenger, eller «har lyst til», å bearbeide. Og etterpå er du mye mer avslappet.

Du vet den avslappede følelsen du har om morgenen midt i en fire-ukers ferie, når du våkner opp av deg selv, du har ingen forpliktelser, og du har hele sommerdagen foran deg? Når jeg åpner øynene etter å ha meditert, så har jeg den følelsen, hver dag. Derfor mediterer jeg 30 min hver morgen.

Legg igjen en kommentar