Hvorfor er det beste spørsmålet

Hvorfor ble hun regnskapsfører?
Hvorfor ble hun regnskapsfører?

Hvorfor lever du?

Hvorfor står du opp?

Hvorfor har du jobben din? Hvorfor har du ikke sluttet i jobben din? Hvorfor er du ikke forfremmet? Hvorfor er du glad på jobb? Hvorfor er du ikke rik? Hvorfor tar du ikke mer ubetalt ferie? Hvorfor vil du tjene mer penger selv om all forskning viser at du ikke blir mer lykkelig? Hvorfor jobber du overtid?

Hvorfor liker du de filmene du gjør? Hvorfor leser du så få bøker? Hvorfor skriver du ikke dagbok? Hvorfor leser du denne bloggen? Hvorfor liker du den maten du liker? Hvorfor går du ikke oftere ut og spiser?

Hvorfor bryr du deg om vennene dine? Hvorfor leier du ikke hender med venner?

Hvorfor bruker du tiden din som du gjør? Hvorfor sover du lenge om helgen?  Hvorfor trener du? Hvorfor trener du ikke oftere? Hvorfor synger du ikke mer? Hvorfor spiller du ikke et instrument? Hvorfor har du aldri prøvd å male?

Hvorfor kjeder du deg i familieselskap? Hvorfor er du glad i familien din? Hvorfor blir du nervøs når du snakker med andre? Hvorfor liker du ikke å stå å snakke foran fremmede mennesker?

Hvorfor er du ikke lykkelig? Hvorfor bekymrer du deg? Hvorfor bryr du deg om hva andre syns om deg? Hvorfor gjør du ikke alt du har drømt om? Hvorfor vet du ikke hva du vil med livet ditt?

Hvorfor har du ikke svar på alle disse spørsmålene? Målet er ikke å ha alle svarene. Målet er å være fornøyd med livet ditt. For å være fornøyd med livet ditt mener jeg du må kjenne deg selv.

Jeg bruker ganske mye tid og krefter på å kjenne meg selv, på å tenke på spørsmål av typen jeg har skrevet ovenfor. Hvorfor gjør jeg det, hvorfor slår jeg meg ikke bare til ro med livet som det er? Fordi den tiden jeg investerer i å bli kjent med meg selv får jeg igjen ti ganger fra all tiden jeg sparer på å slutte å gjøre ting som ikke gjør lykkelig.

2 kommentarer om “Hvorfor er det beste spørsmålet”

Legg igjen en kommentar