Ikke tenk på oppgaver før du kan ta handling

Ikke tenk på oppgaver før du kan ta handling
Gjør du også som denne damen, og har push-varsler som gjør at hun hele tiden må se meldinger hun ikke har tid å svare på?

Det er lite effektivt å tenke på ting du skal gjøre før du faktisk kan gjøre noe med dem.

Hver gang vi tenker på hva vi skal gjøre, så koster det oss energi. Det koster faktisk energi bare å ha alle oppgavene dine i bakhodet ditt. Dette er litt av grunnen til at det er så digg med ferie, da har vi ingenting i bakhodet og vi tenker ikke på hva vi skal gjøre senere på dagen.

Jeg har tenkt en del på hvorfor jeg ikke kan være like avslappet om hverdagen som jeg er i ferien. Jeg klarer nok ikke å oppnå 100 % ferie-følelse i hverdagen, men jeg kan nærme meg. F.eks. kan jeg ha så få ting som mulig i bakhodet. Og jeg kan unngå å tenke på noe annet enn det jeg gjør akkurat nå, altså være mindful.

Et klassisk eksempel er å sjekke mailen på kvelden. Jeg får gjerne beskjed om et problem jeg må løse, men jeg kan ikke gjøre noe med det før neste morgen.

Men hva skjer i hodet mitt? Hjernen min har allerede begynt å bekymre seg. Jeg får plutselig ikke slappet av like mye som jeg ellers hadde.

Noen tips for å ikke tenkte på oppgaver før du kan ta handling:

  • Ikke åpne arbeidsmailen din med mindre du sitter på kontoret. Selv leser jeg aldri jobbmail om kvelden eller i helgen, og kan sterkt anbefale det.
  • Ikke åpne mailboksen (privat eller jobb) med mindre du vet du har tid til å gjøre oppgavene som dukker opp.
  • Ikke ha push-varsler på mobilen, slik at du slipper å se mange meldinger og tenke «den skal jeg svare på senere».
  • Bruk to-do-lister for å få ting ut av hodet ditt. Det gjør at du slipper å «ha ting i bakhodet». Hvorfor skal du fylle bakhodet ditt med denslags?

2 kommentarer om “Ikke tenk på oppgaver før du kan ta handling”

  1. Kanskje lurt å skille privat/jobb relasjoner i andre sammenhenger – bruker du Facebook mest for personlige ting – ikke sjekk den i arbeidstida!

    Svar

Legg igjen en kommentar