Hva er målet ditt?

Hva er målet ditt?
Er målet ditt å ta på solen? Jeg tror ikke han her kommer til å klare det.

Hva er målet ditt? Effektivitet handler ikke om å stresse eller å gjøre flest mulig ting. Det handler om å nå mål.

Og ikke som i «du skal sette deg høye mål og jobbe hardt for å nå dem», men som i «du skal bare gjøre ting for å oppnå det du ønsker».

Målet ditt i det store bildet

Hvorfor lever du? Hva er målet ditt med å være her? Kanskje du vil oppnå noe stort karriere eller sportsmessig, kanskje du bryr deg mest om familie, eller kanskje din egen helse. Mest sannsynlig litt av alt. Men du må finne din egen balanse, ikke lev et tilfeldig liv.

Det mellomstore bildet

Hvorfor jobber du; hva er målet? Kanskje du skal bli rik fordi det skaper trygghet og status, kanskje du vil ha det gøy på jobb, kanskje du bare vil tjene penger så du kan få gjort andre ting. Her er vi veldig forskjellige. Du bør tenke på om jobben din hjelper deg å nå dine mål.

Det lille bildet

Hvorfor vil du ha ny tv, hvorfor spiser du akkurat den maten, hvorfor stresser du for å rekke toget; hva er målet? På de små tingene har jeg lært mye ved å stille meg selv dette spørsmålet.

Målet mitt med å trene er ikke å bli norgesmester, men å ha overskudd og få fremgang. Så nå prøver jeg å ta det mer med ro for å unngå skader.

Målet med å lese (fiksjon) bøker er å slappe av. Før ble jeg stresset hvis jeg plutselig hadde tre bøker jeg skulle lese. Men nå tenker jeg at målet er jo å slappe av, så da blir det plutselig et pluss å ha mange bøker. Så hver gang noe stresser meg, så tenker jeg «hva er målet?». Og da blir jeg ofte mindre stresset.

Legg igjen en kommentar