Gleder du deg til mandag?

Gleder du deg til mandag
Hurra! Det er mandag!

Helt siden jeg begynte å jobbe har kontrollspørsmålet mitt for jobbtrivsel alltid vært «Gleder jeg meg til mandag?» .

Dette spørsmålet er utrolig enkelt, og jeg trenger ikke gjøre noen større analyser i hodet mitt for å svare på det. Når jeg tenker på det, så får jeg med en gang en magefølelse om mandag blir bra eller ikke. Det er noe fantastisk herlig å kunne ha et så enkelt spørsmål for å svare på den egentlig veldig store problemstillingen om jeg er fornøyd med jobben min eller ikke.

Noen ganger har jeg kjent tydelig at jeg ikke gleder meg til mandag. Jeg kjenner at jeg egentlig vil at helgen skal vare evig. På mandag kommer det vanskelige oppgaver jeg ikke har kontroll på og ikke føler jeg mestrer. Kanskje det kommer oppgaver jeg ikke har troen på, som handler om å nå et mål som ikke er i tråd med mine verdier. Det er ingen god følelse.

Andre ganger, som f.eks. nå, kjenner jeg at mandag må bare komme når den kommer. Nå jobber jeg med noe jeg har troen på (Lean), i et selskap (KLP) som har verdier og mål som er i tråd med mine egne. Det er en herlig følelse.

Det går selvsagt opp og ned i alle jobber, men hvis jeg har hatt for mange mandager jeg ikke gleder meg til, så når det til slutt en grense.

Gleder du deg til mandag? Hva skal til for at du gleder deg til mandag? Er det oppgavene, å starte seint på jobb, folkene du jobber med, eller noe annet?

Jeg tror mange går store deler av livet sitt uten å egentlig glede seg til mandag. Og det syns jeg er trist. Det betyr ikke nødvendigvis at folk gruer seg voldsomt, men at mandag alltid er kjipt. Vi bruker enormt mye av livet vårt på jobb, og vi fortjener alle å ha en jobb vi gleder oss til.

Du også! Du er verdt det.

4 kommentarer om “Gleder du deg til mandag?”

  1. Man kan glede seg til arbeidsoppgavene, men samtidig nesten grue seg til arbeidsplassen. Jeg hadde en gang en jobb, der jeg synes det var trist å avslutte til helgen, og gledet meg til å komme i gang mandag. Men forhold til andre på jobben, gjorde at jeg likevel ikke gledet meg til å dra mandag. Man kan ha en meningsfull jobb, men slitsomme medarbeidere eller sjefer. Da er det vanskelig å vurdere jobbtrivsel. Begge deler er jo nødvendig.

    Svar
  2. Med en trivelig sjef og kollegaer så er det mindre viktig akkurat hva selve jobben går ut på, tenker jeg. Vi som ikke gruer oss til mandagen er griseheldige. :)

    Svar

Legg igjen en kommentar