Vi husker bilder mye bedre enn ord. Hvis du fikk se et bilde i bare ett (1) sekund, kunne du etterpå skrevet 1000 ord om det. Men det ville tatt deg mye, mye mer enn bare ett sekund å lese alle de 1000 ordene. Derfor er det lurt å lære seg å huske ting i bilder fremfor ord hvis du skal bli god i memorisering.
Når du danner deg et bilde av noe i hodet ditt, kan du gjøre det på 4 forskjellige måter:
1 – Stereotypisk bilde
2 – Personlig bilde
3 – Fiktivt bilde
4 – Grafisk bilde
Du har selv en type som passer deg best. For noen passer et stereotypisk bilde best, mens for andre passer et fiktivt bilde best, osv.
Se for deg et bildekk. Hva ser du?
Ser du et standard bildekk, som ser ut som det er fra en reklame? Ser du ditt eget bildekk? Ser du et dekk du nettopp fant opp? Eller ser du en tegning av et bildekk? Det du ser er mest sannsynlig din foretrukne måte å huske bilder på.
Det er uansett lurt å ha mange tilknytninger til bildet ditt. Jo flere tilknytninger, desto bedre memorisering. Du kan velge om du vil bruke et bilde du allerede har mange minner til, eller du kan lage et nytt bilde av et bildekk, og passe på å alltid bruke det samme, slik at du danner mange tilknytninger til det bildet.
Jeg husker at skolebøkene alltid hadde bilder ved siden av teksten. Stort sett syns jeg disse bildene var dårlige og malplasserte, men jeg husker at jeg ofte tok meg selv i å huske selve bildet istedenfor teksten når jeg skulle huske noe fra teksten. Hadde jeg vært flinkere til å koble kunnskap til bilder, kunne jeg nok lært både bedre og raskere.
Innlegget er inspirert av Become a SuperLearner-kurset på Udemy (NB: Jeg tjener ingenting på at du trykker på linken)