Alt menneskeheten allerede er i mål med

Alt menneskeheten allerede er i mål med
Vi kan til og med dyrke mat midt i byen! Hurra!

Tenk på alt den fantastiske teknologien menneskeheten allerede har. Alle dingsene som ikke har forandrer seg stort på titals år, fordi de allerede dekker behovene våres tilnærmet perfekt.

Ja, menneskeheten har fremdeles mange utfordringer i verden, men akkurat nå skal jeg slå et slag for alle teknologiske fremskritt som vi allerede er i mål med. Jeg vil gå gjennom noen av våre mest grunnleggende behov, og fokusere på teknologien du som vestlig person har tilgang til.

(Dette er jo ikke vitenskapelig, men min subjektive liste.)

Søvn
For lenge siden sov vi i huler eller utendørs. Det var nok ganske kjipt. Nå har vi senger og soverom! Senge-teknologien har flatet veldig ut ut de siste tiårene. Hvorfor? Sengen kan ikke bli bedre!

Mat
For lenge siden hadde vi både mangelsykdommer og mangel på mat. Nå har vi mer mat enn vi trenger, og tilgang på alt mulig av frukt og grønnsaker. På mat-fronten står det også veldig bra til.

Fysisk aktivitet
For lenge siden «trente» vi ikke, vi prøvde å overleve. Nå har vi skjønt at fysisk aktivitet er viktig, selv om vi egentlig ikke trenger å bevege oss stort. Treningsapparater, vekter og treningskonsept har endret seg veldig lite de siste tiårne. Her vil jeg også si vi er i mål!

Venner
Vi har fått flere plattformer for vennskap, via internett, PC og smarttelefoner. Men jeg påstår kort og konsist at dette ikke har hjulpet oss stort. Vennskap var like gode før. Det vi trenger er mer forståelse av psykologien rundt vennskap. Teknologisk er vi i mål, men vi kan fremdeles forstå mer.

Kjærester
Her er konklusjonen den samme som for venner. Teknologien ser ikke ut til å endre så ekstremt mye på hvordan vi har det i forholde e våre. Men psykologien rundt parforhold har vi nok enda en del igjen på.

Underholdning
For lenge siden var ikke «underholdning» en gang et begrep. Nå har vi både tid og teknologi på vår side. Bøker, musikkopptak, filmer og spill var alle store fremskritt, men jeg tror ikke noen av oss trenger mer teknologisk utvikling for å få tilfredsstilt våre underholdningsbehov. (Har 3D-kino gjort deg mer lykkelig…?) Her er vi i mål!

Rusmidler
For lenge siden hadde vi ingenting. I lang tid har vi hatt alkohol, og vært fornøyd med det. Vi har oppdaget både naturlige og syntetiske rusmidler siden den gang, og folk er uenige om det er en bra eller dårlig ting. Uansett er det «bare» etiske, moralske og samfunnshelsemessige diskusjoner som gjenstår, selve teknologien er jo i mål!

Transport
For lenge siden kunne vi bare gå. Siden den gang har hest, sykkel, tog, bil, båt og fly vært store fremskritt. Men alle disse er temmelig like nå som for ti år siden, i det store bildet. Allikevel har vi fremdels litt igjen på teknologien her mener jeg; teknologi som gjør at vi slipper å bruke så mye av tiden får på transport. F.eks. selvkjørende bilder.

Konklusjon
Har ikke menneskeheten det bra??? Hva mer trenger du? Høyere lønn? En kulere stillingstittel? Mer overtid?

Dette innlegget er et slag for alt det positive vi har rundt oss. Det er ikke teknologien som gjør at vi stresser, skiller oss, har det vanskelig på jobb eller ikke klarer å holde på vennskap. Det er psyken vår. Min og din hjerne sliter med å gjøre de rette tingene, og vi er full av bagasje både fra gener og barndom.

Igjen: Listen ignorerer helt situasjonen i andre deler av verden, men fokuserer på oss — heldige — nordmenn.

Min konklusjon er at jeg trenger bedre forståelse av meg selv og menneskene rundt meg, og jeg trenger mer tid til lek og moro. Jeg trenger ikke mer teknologi.

Legg igjen en kommentar