Hvordan få det ryddig hjemme 1(2)

Hvordan få det ryddig hjemme.
Et hjem til alt, og like med like. Slik som hun har gjort.

I det siste året har jeg blitt veldig glad i å ikke ha det så rotete i leiligheten. Både du og jeg har nok ofte snakket om hvor mye rot man har i boligen. Dette er tema som kommer opp nesten hver gang jeg snakker med noen om flytting. Det er visst en naturlov at huset skal fylle seg opp med rot etter hvert som man bor der.

Så jeg bestemte meg for å få det ryddig! Det involverte selvsagt å lytte til en lydbok laget av en ekspert på området, nemlig Unstuff your life av Andrew Mellen.

Jeg har fulgt oppskriften med stort hell, og det gir en utrolig frihets- og kontroll-følelse.

Her er de to reglene for å få det ryddig:

1 – One home for everything

Alt skal ha sin faste plass, slik at du vet hvor du finner det når du leter.

Jeg tipper at tannbørsten din har en fast plass; du bruker aldri tid på å finne den. Men hva med reserveladeren til mobilen din, eller stavmikseren? Når alt har sin faste plass, one home for everything, så slipper du både å bruke krefter på å tenke på hvor tingen kan være, og å bruke tid på å lete etter den.

2 – Like with like

Ting skal være sammen med andre ting om ligner. F.eks. skal alle ting som bruker strøm på kjøkkenet i en hylle, ikke spredt rundt i forskjellige skap. Det gjør at du ikke trenger å huske hvor stavmikseren ligger, fordi du vet at den ligger i skapet med ting som bruker strøm.

Nå er det snart et år siden jeg begynte å innføre disse to reglene i leiligheten. Før hadde jeg to skap på kjøkkenet, en skuff på soverommet og en hylle i garderoben hvor jeg hadde mange forskjellige «ting». Nå er hver av disse dedikert til visse typer ting, altså like with like. Og det har spart meg for mye tid og stress når jeg skal finne ting. Anbefales.

Sterkt inspirert av boken Unstuff Your Life.

Legg igjen en kommentar