Hver eneste dag må du si stopp

Du trenger ikke en så fin hage, men du trenger å si stopp.
Du trenger ikke en så fin hage, men du trenger å si stopp.

Om du har et bestemt klokkeslett, eller om du bare ta det på magefølelsen er ikke så nøye, men hver dag må du si til deg selv «nå er dagen over». Du må si stopp.

Jeg har veldig bevisst kategorisert dette innlegget under «Effektivitet». For meg handler effektivitet om hvor mye vi får ut av livene våre. Det handler ikke om å ha det travelt og å få gjort mest mulig.

Hvis du stresser fra du står opp om morgenen til du legger deg om kvelden mener jeg du ikke lever et spesielt effektivt liv. Ikke minst så kan det godt hende dette er oppskriften på en midtlivskrise.

Å slappe av er en god ting, og effektivitet handler om å ha bruke mest mulig tid på gode ting. Derfor må du si stopp hver eneste dag.

Du kan selvsagt ha din stopp-periode midt på dagen, men av egen erfaring og for å sovne lettere, anbefaler jeg at du stopper opp på kvelden.

Når jeg selv sier stopp, så setter jeg mobilen min i flymodus og legger den til side. Jeg har min to-do-app på mobilen, så det er viktig at jeg har tømt dagens liste før jeg sier stopp. Ellers har jeg bare disse oppgavene i bakhodet. Men jeg må ikke nødvendigvis gjøre alle to-do’ene, jeg kan også flytte dem til en annen dag slik at de forsvinner fra dagens liste.

Det er en herlig følelse å si stopp. Jeg senker skuldrene og kjenner at «skal-bare»-følelsen gir slipp. Det er ikke lengre «bare en ting til» jeg skal gjøre. Jeg kan sitte i sofaen og se på tv-serier, eller lese bøker, eller pusle puslespill.

Det er ikke så viktig hva jeg gjør, så lenge det ikke er stressende. Det er viktig at jeg ikke bruker tiden min på å oppnå noe. Jeg skal bruke tiden min nettopp på å ikke oppnå noe.

Når sier du stopp?

Legg igjen en kommentar