Ta en powernap på jobben!

Gjør som denne damen; ta en powernap.
Gjør som denne damen; ta en powernap.

Jeg vil slå et slag for powernap’en. Dette er usedvanlig effektiv bruk av tiden din, og du bør aldri skamme deg over å «sove» på jobb.

Dessverre så er det ikke helt stuerent. Jeg har aldri møtt noen som sier de er i mot powernap, men jeg har møtt mange som tuller med at jeg tar en powernap på jobb.

En liten historie fra en stund tilbake: Jeg satt alene på prosjekt-kontoret og var sliten etter å ha jobbet med Excel-formler i timesvis. Så nå var det perfekt med en powernap tenkte jeg. For å ikke skli ut satt jeg en alarm på 5 min, og så lente jeg meg tilbake i den fancy kontorstolen og lukket øynene. Det hadde seg slik at dette kontoret hadde store vinduer ut mot gangen. Og etter litt kom det noen gående forbi.

Jeg åpnet øynene da jeg skjønte at de hadde stoppet opp utenfor. Han ene ler — delvis av, delvis med meg — og sier at jeg sov på jobb. Trygg i min sak smiler jeg og sier at jeg trengte en powernap. Men det går ikke gjennom, han har tydeligvis bestemt seg for at å lukke øynene på jobb ikke er innafor.

Hvordan ville du reagert hvis du såg en kollega som tilsynelatende sov på arbeidsplassen? Og ville du selv turt å ta en powernap?

En powernap er fantastisk, du får hentet deg inn igjen og ofte får du gode ideer underveis. Vi får jo ofte gode ideer når vi jogger, er i dusjen eller går en tur. Med powernap kan du skape dette miljøet på jobben! Du kobler ut og lar hjernen vandre i fri assosiering, kanskje dens mest kreative modus.

Min oppfordring til deg er å ta en powernap på jobb snarest. Ta den med god samvittighet, og nyt å være utvilt etterpå.

En kommentar om “Ta en powernap på jobben!”

Legg igjen en kommentar