Theory of mind – Å lese andres tanker

Theory of mind er spesielt lurt når du har med innesluttede personer å gjøre.
Det hjelper ikke alltid å bare lytte, du må også bruke litt theory of mind.

Theory of mind handler om evnen til å forstå at andre mennesker har sine egne tanker, ønsker og intensjoner, og at disse er helt forskjellige fra dine egne. Et klassisk og stilig eksperiment illustrerer konseptet:

Et barn og en voksen sitter i et rom, og sammen gjemmer de en bamse i en boks. Så går den voksne ut av rommet. En professor kommer så inn til barnet og flytter bamsen fra boksen til kommoden. Dette ser barnet tydelig. Når den voksne kommer tilbake spør professoren barnet: Hvor vil den voksne lete etter bamsen? Hvis barnet er under 3 år gammelt, vil det feilaktig si at den voksne vil lete i kommoden (hvor bamsen nå er gjemt). Barnet forstår ikke at den voksne har et eget sinn med egne tanker, og at dette sinnet ikke var til stede da bamsen ble flyttet. Barnet har ikke utviklet sin theory of mind.

Theory of mind på jobben

Sjefen din blir aldri fornøyd, tenker du kanskje. Hvordan kunne du vite at hun ønsket at møtereferatet også skulle sendes til avdelingslederne som ikke en gang var til stedet i møtet? Hvordan kan du finne ut hva hun ønsker når hun aldri har tid til å fortelle deg det?

Det er få ting en leder liker bedre enn når oppgaver hun enda ikke har delegert blir gjort akkurat slik hun ser for seg. Hun føler seg forstått og blir trygg på at du leverer det hun behøver.

For å komme sjefen i forkjøpet må du lese hennes tanker.  Neste gang du lurer på hva du skal gjøre, forestill deg at du er sjefen din. Hva ønsker hun? Hva bekymrer henne? Hva vil hun sette mest pris på at du gjør i dag? Og som jeg lærte av en god tidligere kollega, hvis du vil opp på neste nivå, må du gjøre som de på neste nivå. Altså må du lære deg å tenke som dem.

Eksempler på når jeg aktivt bruker theory of mind:

  • Når jeg skal presentere noe, og vil forstå hva publikum er ute etter
  • Når noen sitter på informasjon jeg trenger, og jeg må finne den beste måten å lure den ut av dem
  • Når jeg får en diffus arbeidsoppgave, men jeg vet at sjefen har sterke meninger om hva han er ute etter
  • Når jeg skal være positiv istedenfor dømmende når folk gjør tilsynelatende idiotiske ting

Legg igjen en kommentar