Godta at din to-do liste aldri blir tom

Godta at din to-do liste aldri blir tom
Slapp av og nye kaffen din! To-do listen din blir ikke tom uansett :)

Hvis du hele tiden jobber mot en to-do liste som er helt tom, så vil du alltid stresse. Det er viktig å godta at dine to-do lister aldri blir tomme.

Jeg og mange andre bruker to-do lister for å både være mer effektiv og for å slappe mer av. Men en typisk stress-felle å gå i, er å tenke at «først må jeg bare få unna alle disse to-do’ene, SÅ skal jeg slappe av». Da slapper du av enten når du har veldig lite å gjøre, eller bare helt på slutten av hver dag.

Det er selvsagt et mål å få gjort unna dagens to-do’er i dag, men av egen erfaring så er det veldig lett å planlegge alltid 110% arbeidsmengde av hva som er realistisk. Det betyr at to-do’er blir skjøvet på til neste da.

Lenge så stresset dette meg. Det var alltid 2-3 punkter på listen som gikk fra dag til dag, til dag. Hvis jeg endelig fikk gjort en av disse seige slimmonstrene, så tok det ikk lang tid før det dukket opp et nytt.

Etter å ha brukt to-do-lister på både app og papir aktivt i 1-2 år, har jeg forstått at det alltid vil være noe på listen. Det trenger ikke å være seige slimmonstre, men det kan være at det bare dukker opp småting hele tiden.

En parallell til dette er zero inbox. Zero inbox er et konsept som sier at du alltid skal ha 100% tom innboks i mailen din. Alle mail skal håndteres med en gang, selv om det bare er å skrive en to-do på å lese den senere.

Motstanderne av zero inbox sier at 0 bare er et vilkårlig tall. Selv om det er befriende å ha tom innboks, så er det like befriende å lære seg å godta å slappe uansett hvor mange mail du har i innboksen din.

Selv bruker jeg zero inbox på min gmail, men ikke på min jobbmail. Men jeg har ikke zero to-do liste hjemme eller på jobb!

Ikke la deg stresse av verktøy som er laget for å gi deg mindre stress.

2 kommentarer om “Godta at din to-do liste aldri blir tom”

 1. Hei.

  Jeg kom over siden din, og det var akkurat en slik blogg jeg var på utkikk etter.
  Håper du fortsetter! Jeg skal begynne å følge denne for å få litt inspirasjon til å få til de endringene jeg ønsker å gjøre i hverdagen.

  :) Ha en fortsatt fin dag.

  Svar
 2. Hei G.E!

  Takk for fin kommentar, jeg setter alltid pris på tilbakemelding :)

  Jeg har hundrevis av ideer til blogginnlegg på lur, så jeg skal nok fortsette med mye spennende fremover. Det er bare å følge med via min Twitter, mailinglisten, eller å sjekke siden hver lørdag.

  Vebjørn

  Svar

Legg igjen en kommentar