Hvis du vil nå et stort mål (forhåpentligvis har du noen slike), bør du gjøre litt hver dag. Ikke jobb mye en gang i uken, ikke jobb mye hver dag, og heller ikke jobb litt flere ganger daglig. Skal du nå målet ditt må du balansere daglig fremgang med at du ikke blir overarbeidet.
Jerry Seinfeldt hadde en stor kalender på veggen, og hver dag han jobbet litt med minst én vits, så satt han en rød ring rundt den dagen. Alle dager måtte ha røde ringer.
Jobber du mye en gang i uken vil du lett miste motivasjonen. Du vet at du må sette av mye tid til dette, og det er begrenset hvor mye du klarer å produsere i én enkelt økt. Mest sannsynlig vil du bli sliten i løpet av økten, og avslutte arbeidet med lav motivasjon. Både kroppen og hjernen din husker dette til neste gang, syv dager senere. De vil fortelle deg at du ikke skal starte å jobbe, det var jo så slitsomt sist gang.
Analogi til trening: Selv om du har lyst å løpe veldig raskt når du har begynt på et maraton, så gjør du ikke det. Du vet at du må ta små steg for å holde ut hele veien. Og du vet at du må holde en jevn rytme. Du vet at dette er taktikken som gjør at du kommer raskest i mål.
Det er viktig å gi seg på topp. Selv om du ofte kan gjøre litt mer i økten du holder på med, er det mye viktigere å ta vare på godfølelsen, slik at du gleder deg til å fortsette neste gang. Når jeg skriver innlegg til denne bloggen, så stopper jeg meg selv når jeg har skrevet ett innlegg. Jeg kunne ha skrevet ett eller to til, men da hadde jeg vært sliten etterpå. Når jeg stopper etter bare ett innlegg, så husker jeg økten som gøy og morsom. Dette gjør at jeg neste dag har lyst til å sitte meg ned å skrive, fordi jeg vet det ikke blir slitsomt.
Du må selvsagt være realistisk, det blir i praksis ikke hver enste dag. Derfor er det også viktig å ha små ting som er knyttet til målet ditt, som du kan gjøre selv med lite tid tilgjengelig. Det kan være å tenke gjennom en plan du har mens du siter på bussen, synge i dusjen, eller google etter noe.
Som Erik Bertrand Larsen skriver, «Vi overvurderer hva vi får gjort på et år, men undervurderer hva vi får gjort på ti år.»