Min definisjon av suksess og hvorfor du bør ha din egen

Kanskje hans definisjon av suksess er å gå i trapper?
Lurer på hvor han her skal. Tipper han ikke har sin egen definisjon av suksess.

Ikke definer suksess ut fra andres kriterier. Ikke ta en jobb fordi andre mener du bør det. Ikke ta en utdanning du ikke brenner for.

Min definisjon

Min egen definisjon av suksess er å leve i tråd med mine verdier (les om dem her) slik jeg selv har definert dem. Suksess er å ta valg basert på mine egne ønsker, ikke basert på hva jeg tror andre vil jeg skal gjøre. Suksess er å bruke mine styrker og erfaringer til å hjelpe andre. Suksess er å skape en forskjell i andres liv.

Det er min egen definisjon av suksess som har ledet til at jeg har gjort ting som å bytte jobb i fjor og meldte meg på Gift ved første blikk. Mange var uenige med begge de valgene, men fordi jeg selv hadde tenkt mye på hva som var viktig for meg, så gjorde jeg begge deler allikevel.

Din definisjon

Du bør definere suksess selv fordi det gjør det enormt mye lettere å oppnå suksess. Hvis du ikke har definert suksess selv, så vil jeg vedde på at din nåværende (udokumenterte) definisjon er preget av hva du tror du bør gjøre, hva du tror andre forventer av deg. Når du definerer suksess selv, så vil du automatisk inkludere ting som gjør deg glad og som gir deg mening. Jeg innså selv at min egen suksess ikke er avhengig av andres kriterier.

Først var jeg litt skeptisk til å definere min egen suksess. Det virket så flåsete å inkludere ting som «å hjelpe andre» og «å ta egne valg». Men jeg skjønte at jeg ikke trengte å være super-unik eller ha en definisjon som er radikalt annerledes enn alle andres. Jeg tror at hvis vi sammenligner 100 tilfeldig valgte personer sine definisjoner, vil vi se veldig mye som går igjen. Det er fordi som mennesker er det en rekke ting som er viktig for oss, som varierer relativt lite fra person til person.

Det er vel så viktig hvordan du ordlegger deg, de små nyansene som skiller din versjon av «å hjelpe andre» fra min versjon av «å hjelpe andre». Vi er ofte ikke bevisst på det, men vi vil hjelpe andre på helt forskjellige måter. Noen vil hjelpe ved å lytte til andres problemer, noen ved å løse andres problemer for dem, noen ved å fortelle dem hvordan de skal løse problemene sine, osv. Alle disse vil gjerne inkludere «å hjelpe andre» i sin definisjon av suksess, men det betyr forskjellige ting for dem.

Hva er suksess for deg?

Legg igjen en kommentar