Innse at dine særegenheter er dine styrker

Kanskje hun skal lage en av dine styrker til middag?
Kanskje din styrke er å spille på stekepannen. Det syns i hvert fall jeg er sært.

Hva er dine styrker? De færreste kan svare godt på det. Begynn med å innse at dine særegenheter er dine styrker. Ofte så ser vi på våre særegenheter bare som sære. Eller vi tenker at det bare er en nøytral del av hvem vi er. Men det som faller deg mest naturlig, faller gjerne ikke andre naturlig. Og nettopp disse tingene er dine styrker.

Det henger også sammen per definisjon. En styrke er noe som skiller deg fra andre, altså en særegenhet. Så ved å finne ut hva som skiller deg fra andre, kan du finne ut dine styrker.

En av mine favoritthobbyer er å overanalysere tekstmeldinger. Lenge har jeg kjempet mot dette. Jeg har fått høre gang på gang at «Vebjørn, du må ikke tolke så mye». Dette er jeg veldig dårlig til. Men etter flere år, har jeg endelig omfavnet denne egenskapen. Når jeg får en melding nå, så koser jeg meg med å tenke på hva personen egentlig mente. Og dette må selvsagt ses i lys av tidligere meldingskorrespondanse, fremtidige planer, hvem som har sendt flest meldinger i det siste, hvilket vær det er nå, var personen muligens sulten under avsendingstidspunktet? Dette er en vitenskap.

Nå har jeg innsett at dette er noe jeg kan snu til en styrke: Å forstå logikken i skriftlige budskap. Å kunne skrive ting slik at andre forstår det, fordi jeg raskt begynner å tenke på alle mulighetene det er å tolke en setning. Det må selvsagt øving til for å bli god, men jeg har et talent for det, og en styrke er summen av talent og øvelse.

Hva er det ved deg som gjør deg sær? Hva gjør du som andre syns er kjedelig eller stressende? Disse tingene kan du gjøre til dine styrker.

3 kommentarer om “Innse at dine særegenheter er dine styrker”

  1. Jeg pleier å si at ens styrke er også ens svakhet. De fleste gode egenskaper har også en slagside. Og omvendt. Negative sider ved deg selv kan være akkurat det som gjør deg god i en annen setting. Å tenke på det kan være godt for selvbildet.

    Svar
    • Godt poeng! De fleste ting er både styrker og svakheter. Så når man skal fortelle om sine svakheter, så syns ikke jeg det er feil og etterpå fortelle om hvordan dette også er en styrke.

Legg igjen en kommentar