Hvordan bruke tiden din, en enkel modell

Hvordan bruke tiden din, fra Waitbutwhy.com
En fin modell om tidsbruk, fra Waitbutwhy.com.

Nå i sommerferien undrer jeg en del på hvordan jeg skal bruke tiden min. Hvor mye skal jeg være sosial, hvor mye skal jeg game, hvor mye skal jeg trene, hvor mye skal jeg skrive på bloggen?

Ting er jo stort sett lettere med begrensninger, så i vanlig hverdag (med mange begrensninger) løser det seg litt av seg selv. Men i ferien er det ingen begrensninger på hva jeg kan bruke tiden min på.

En fin løsning på dette er å bruke modellen i figuren over.

Jeg prøver å bruke en del tid på avslapping/lek/gaming/serier/sosialt, og en del tid på ting som gjør livet bedre i fremtiden. Eksempler er å skrive blogg, gjøre kurset The Power of Vulnerability by Brené Brown, jobbe med verdiene mine (som du ikke skal undervurdere viktigheten av), sortere i Evernote-notatene mine, vaske alle flisene på badet.

Trening og meditasjon er ganske fantastisk siden de i stor grad er både er bra for nåtiden og fremtiden.

De fleste aktiviteter er litt av begge deler. F.eks. er å se på serier hovedsakelig bra for nåtiden, men det gir deg også mer kulturell kapital og noe å snakke med venner om i fremtiden. Og å ta et online kurs er jo gøy der og da, men det koster meg en del energi, så det ser jeg på som hovedsaklig noe for fremtiden.

Hvordan vil du leve livet ditt? Domineres du nå mest av et fremtidsfokus eller et nåtidsfokus? Er du fornøyd med balansen du har?

Hvordan vil du kategorisere de 5-10 aktivitetene du bruker mest tid på? Er det OK å sløve bort hele sommeren? Er det OK å stresse hele sommeren?

Du må finne din egen balanse (les om Balanse i 80/20 verden), og jeg syns dette er et godt verktøy!

Sterkt inspirert av denne posten: http://waitbutwhy.com/2014/05/life-weeks.html
(scroll til nesten nederst i innlegget)

Legg igjen en kommentar