Nano-nap, når du ikke har tid til en power-nap

Det ser ut som at hun her kommer til å skli ut på sin nano-nap.
Hvis du vil, så kan du legge hodet ned når du tar en nano-nap

En nano-nap er å lukke øynene, trekke pusten dypt og koble ut i noen få sekunder mellom arbeidsoppgaver.

Jeg har skrevet om at jeg tar pauser hvert 25 min når jeg jobber (les om pomorodo-teknikken her), men så oppdaget jeg at jeg ofte byttet oppgave underveis i de 25 min. Da begynte jeg med nano-nap. Jeg trengte et bittelite avbrekk når jeg byttet oppgave, men jeg trengte ikke 3 minutter med pause.

Det er overraskende hvor godt det føles bare å nullstille seg bittelitt før man åpner den neste mailen og begynner å jobbe med den. Dette er akkurat som at bare noen sekunder med pause i en tung treningsøkt på treningssenteret gjør en enorm forskjell sammenlignet med å bare dundre i vei hele økten.

Det er veldig 80/20; du får ikke 100% avslapping, men du får overraskende mye bare for å ta et dypt pust med øynene lukket og la hjernen slappe av noen sekunder.

Hvis du er inne i en god flyt, så slipper du å miste flyten når du tar en nano-nap. Når jeg tar en 2-3 min pause får jeg gjerne flere nye ideer, eller begynner å tenke på alt det andre jeg må få gjort den dagen. En nano-nap er kort nok til at du blir værende i flyt-sonen din samtidig som du får en pust i bakken.

Det må sies at det kan være du må øve litt for å bli god på nano-nap. I starten er det ikke sikkert du klarer å koble av i det hele tatt i løpet av 2-3 sekunder. Men med øving så klarer du å bli mindfull ganske så kjapt!

Ta en nano-nap neste gang du er på jobb! Jobb smart, ikke travelt.

Legg igjen en kommentar