Hva personlig utvikling-deg kan lære av business-deg

Eller bare bruk et ark...
Gjør som han her, ta noen enkle notater på veggen hjemme i stuen og se hva du kan lære.

Forrige uke skrev jeg om «Hva business-deg kan lære av personlig utvikling-deg«. Nå skal jeg skrive om det motsatte.

Av og til så tenker jeg på meg selv som en bedrift. Jeg har forskjellige avdelinger; arbeid, trening, mat, sosialt, osv. Og disse avdelingene jobber sammen for å skape en best mulig Vebjørn AS. Her er noen lærdommer personlig utvkling-deg kan få fra business-verden:

Verdier: Bedrifter har kjerneverdier fordi det hjelper dem å ta avgjørelser. Når ledelsen skal bestemme ting er det mye lettere hvis de allerede har rammer — i form av verdier — å forholde seg til. De vet at verdier hjelper bedriften å holde en stø kurs mot målene de har.

Jeg er overbevist om at du ønsker deg selv en gitt type liv. Og hvis du har tenkt på hvilke verdiene du har som samsvarer med dette livet, så er det lettere for deg å ta valg som leder deg mot dette livet. For min egen del er helse min viktigste verdi, og det gjør det lettere å ta valg som «Skal jeg gidde å trene i dag?», «Hvor mye skal jeg drikke i kveld?» osv.

Måling: Som Peter Drucker sa «What gets measured gets done.». Bedrifter setter tall på det som er viktig for dem, og gjør målinger gjerne månedlig. De ansatte vil da automatisk jobbe mot å forbedre disse tallene (ofte på bekostning av andre ting).

Ved å måle ting du ønsker å oppnå, vil du få det lettere med å nå målet. Selv har jeg mye å gå på her. Men hver uke stiller jeg meg spørsmålet «Har jeg trent tre ganger denne uken?». Og det blir automatisk en motivator for å komme meg på trening. Jeg har også en plan om å henge opp en kalender og krysse av alle dagene jeg slumrer på — et ledd i bekjempingen av slumring. Da får jeg målt og telt de dagene jeg er flink, som motiverer til å være mer flink.

Legg igjen en kommentar